Liberecká Mateřinka po dvaadvacáté

30.03.2019

Liberec - Poslední březnovou sobotu se uskutečnil již 22. ročník přehlídky dětské tvořivosti Liberecká Mateřinka. Do prostor Základní umělecké školy dorazilo 168 dětí ze čtrnácti mateřinek z různých koutů Libereckého kraje, aby se předvedly ve zpěvu, tanci, přednesu nebo sehrály krátká divadelní vystoupení. Od začátku je pořadatelem dětského festivalu liberecká MŠ Korálek a tradičním partnerem Nadace SYNER. Představitelka Nadace SYNER Iva Urbanová nevynechala žádný ročník a i tentokrát byla u slavnostního zahájení festivalu, který startuje symbolické zazvonění: „Vždy se na Mateřinku moc těším. Tato akce v rámci mateřských škol vyrovnává dnešní přetechnizovaný svět, který se bez moderních technologií neobjede, ale myslím si, že živá mezilidská komunikace je nenahraditelná,“ uvádí Iva Urbanová. S ní souhlasí i ředitelka MŠ Korálek a pořadatelka festivalu Vladimíra Jurigová: „Stále nás to baví a pozitivní ohlas máme i od školek, většina z nich se navíc pravidelně účastní. Pro ně to je příležitost předvést se před publikem a také okoukat něco od ostatních.“