Mateřinka baví dvě desítky let

25.03.2017

Liberec – Jubilejní dvacátý ročník přehlídky dětské tvořivosti uspořádala první jarní sobotu Mateřská škola Korálek a jako ve všech předchozích letech byla partnerem festivalu Nadace SYNER. Ta stála u zrodu tradice oblastních kol, ze kterých děti postupují do celorepublikového finále. „Za dvacet let se na přehlídce vystřídalo více jak tři a půl tisíce malých umělců,“ uvedla za pořádající mateřinku ředitelka Vladimíra Jurigová. Krátce na to se pódium zaplnilo dětmi z Korálku, které sál roztleskaly anglicky zpívanou písničkou Sharing song. Zahájení letošního ročníku připadlo na Ivu Urbanovou z Nadace SYNER, která k otevření úspěšné přehlídky hojně navštěvované i rodiči použila ručně vyrobený zvoneček. Tato symbolika doprovází projekt již několik let, když na zvonku se skví právě konaný ročník soutěže.  Na pódiu se představilo k 250 dětí z 16 mateřinek Libereckého  kraje. Program tvořil příběh O Budulínkovi, pasáže z pohádky Ledové království, jindy se účinkující i diváci ocitli v Africe nebo tancem děti přenesly přítomné do pohádky Tisíce a jedné noci.