Nadace, Mateřinka, Korálek

26.03.2018

Liberec – Pod taktovkou liberecké mateřské školy Korálek se uskutečnil 21. ročník festivalu dětské tvořivosti Liberecká Mateřinka. Od jeho vzniku je partnerem soutěže Nadace SYNER, kterou i letos reprezentovala Iva Urbanová. Do prostor Základní umělecké školy se sjelo 13 školek z celého Liberecka. „Dorazilo na 180 dětí, které zazpívaly, zahrály divadlo nebo zatancovaly. Oproti minulým letům právě hudebně pohybová vystoupení mírně převažovala nad recitací. Atmosféra byla úžasná, o moderování se nám tradičně postaraly studentky z pedagogické školy,“ shrnula letošní ročník ředitelka MŠ Korálek Vladimíra Jurigová. „Nerada se opakuji, ale tento typ festivalů má pro děti úžasný význam. Nejen pro slavnostní atmosféru v divadle, kterou účinkující děti zažívají společně s rodiči, ale hlavně v přípravné fázi. To, že v mateřinkách učitelky soustavně a systematicky připravují ratolesti v koordinaci pohybu a řeči, ve vnímání slov a jazyka, docení dítě i jeho okolí i v pozdějším věku ve škole," zhodnotila Iva Urbanová.