NADACE SYNER A BÍLÍ TYGŘI PODPOŘÍ DĚTSKÉ DOMOVY

06.12.2023

Stejně jako v minulém roce spojila Nadace SYNER a Bílí Tygři v předvánočním čase síly a přichystali si charitativní projekt, k němuž se mohou přidat nejen všichni hokejoví fanoušci. Tentokrát společná podpora míří na dětské domovy v Libereckém kraji. A právě tomuto projektu bude zasvěceno utkání v neděli 10. prosince proti Mladé Boleslavi.

Na zápas přijaly pozvání dětské domovy v Chrastavě, Semilech, Krompachu, Frýdlantu, České Lípě, Dubé - Deštné, Jablonném v Podještědí a Hamru na Jezeře. Do hlediště tak zamíří více než stovka dětí z dětských domovů. Pro všechny si klub spolu s Nadací SYNER nachystal kromě vstupenek také dárek v podobě triček s grafikou projektu.

"Společně s hokejovým klubem realizujeme již několikátý projekt. V minulých letech se fanoušci i kabina aktivně zapojili do námi pořádaných veřejných sbírek, v prvním covidovém roce hráči i realizační tým pomáhali do nemocnic a ke zdravotníkům rozvážet roušky a respirátory, mnohem dříve jsme spolu s Tygry jezdili za dětmi do domovů například na vánoční nadílku, takže je jen logické, že se nyní děti také podívají do haly. Věřím, že to pro ně bude skvělý předvánoční zážitek a přeji si, aby se podařilo shromáždit co nejvyšší částku, protože na děti není nikdy peněz dost,“ říká Eva Syrovátková, představitelka Nadace SYNER.

Za Bílé Tygry převzal patronát nad akcí bývalý kapitán a v současnosti tygří kouč hráčského rozvoje a také skaut Los Angeles Kings Petr Jelínek. "Nad podporou podobných projektů nikdy ani chvíli neváháme. Mám radost, že můžeme společně pomoci dětem, které nemají takové štěstí užívat si pohodové tradiční Vánoce spolu s rodinou, a že jim můžeme udělat alespoň trochu radost," hlásí.

Pozváním na utkání celý projekt zdaleka nekončí. Do derby s Mladou Boleslaví totiž Tygři nastoupí ve speciální sadě dresů, která po skončení utkání poputuje do aukce, která odstartuje spolu se začátkem zápasu a poběží až do neděle 17. prosince.

"Dražba bude jediným způsobem, jak některý z charitativních dresů získat. Nebudou dostupné k nákupu ve fanshopu ani žádnou jinou formou. Půjde tedy skutečně o exkluzivní sadu dresů. Také proto doufáme, že se nám podaří překonat výnos loňské aukce," věří Dominik Jakubec, obchodní a marketingový ředitel Bílých Tygrů Liberec.