Nadace SYNER otevírá veřejnou sbírku na pomoc Marušce z Tanvaldu

20.12.2019

Liberec – Nadace SYNER otevírá veřejnou sbírku na pomoc rodině Votrubových z Tanvaldu na Jablonecku. Iveta Votrubová pečuje sama o dvě dcery. Donedávna žily skromný, ale spokojený život. Poslední rok se štěstí otočilo o 180 stupňů. Její desetiletá Maruška onemocněla rakovinou lymfatických uzlin. V době chemoterapie si starší, 12letou Aničku brala k sobě její učitelka, protože otec chybí.  Maminka s dcerou Maruškou strávily v nemocnici na onkologii, kde holčička prodělala operaci a následnou chemoterapii s přestávkami rok. „Chceme sbírkou rodině zjednodušit každodenní starosti, protože maminka kvůli nemocné dceři nemůže pracovat a právě finance na normální chod domácnosti jsou zde dost důležité,“ uvádí představitelka Nadace SYNER Eva Syrovátková.

Velkou pomoc poskytla Nadace SYNER Ivetě Votrubové při speciální stomatologické léčbě, dětěm již začátkem školního roku nadace přispěla na nové pomůcky. V rámci hokejového utkání převzala Eva Syrovátková od kapitána Bílých Tygrů Petra Jelínka šek na 70 tisíc korun na pomoc Marušce. Od pátku 20. prosince mohou také lidé přispívat do trojice kasiček umístěných v Home Credit Areně nebo své příspěvky zasílat na transparentní účet 123 – 900180297/0100. V případě přispění finančních prostředků na tento účet, je zobrazeno jméno přispěvovatele a zaslaná finanční částka.