Nadace SYNER otevírá veřejnou sbírku na pomoc rodině Ješutových

05.03.2019

Liberec – Nadace SYNER otevírá veřejnou sbírku na pomoc rodině Ješutových z Kořenova na Jablonecku. Manžele s třemi malými ratolestmi postihlo několik ran za sebou. „Chceme dětem zajistit důstojné a funkční bydlení, protože současný zdravotní stav nedovolí rodičům pokračovat v rekonstrukci domečku fyzicky, ani finančně. Za podpory hokejových Bílých Tygrů a naší nadace jsme již rodině předali šek na 200 000 korun,“ uvádí představitelka Nadace SYNER Eva Syrovátková.

Současně běží aukce charitativních dresů, jejíž výtěžek opět poputuje k Ješutovým. Od úterý 5. března mohou lidé také přispívat do trojice kasiček umístěných v Home Credit Areně nebo své příspěvky zasílat na transparentní účet 115-8667150257/0100. „Jejich příběh je skutečně dojemný a je až neuvěřitelné, jací se z dětí stali bojovníci,“ říká Eva Syrovátková ke zlomovým událostem rodiny, které jsou detailněji popsány na www.nadacesyner.cz. Zde je také možnost příběh Michaely a Jana sdílet na facebooku.

Možná i to sehrálo roli, že se ke sbírce obratem připojil Liberečák Jakub Kraus, Muž roku 2015 a osobní trenér českých celebrit. „Vybrali jste dobře, rád projekt finančně podpořím a o další pomoc požádám na sociálních sítích,“ sdělil Kraus, který naši republiku bude reprezentovat na světové soutěži Mister World 2019.