Netradiční přání ke Dni matek od Nadace SYNER a dětí z mateřinky

10.05.2021

Český Dub – I v současné neveselé a složité době oslavili v českodubském Domově důchodců Mezinárodní den matek a to díky nápadu Nadace SYNER. V roce minulém to bylo s ohledem na pandemii zcela nemožné, letos se to povedlo, pravda s určitým omezením.

Den matek již roky v domově důchodců oslavují s podporou Nadace SYNER. Vždy je součástí příjemného dopoledne vystoupení dětí z Mateřské školy Korálek, klienti domova dostanou dárky a občerstvení. „Letos bylo jasné, že vystoupení dětí přímo v budově nebude možné. Je skvělé, že jsme se s Nadací dohodli na novém formátu. Program bude, ale jen pomocí techniky. Děti své pásmo natočily na film, který byl našim klientům promítnut,“ uvedl Radim Pochop, ředitel Domova důchodců Český Dub. Korálek do českodubského domova jezdí pravidelně, a to několikrát ročně. Na návštěvy dětí se obyvatele domova vždy těší a toho jsou si vědomi i lidé z podporující nadace. „Nechtěli jsme klienty domova seniorů ochudit o vystoupení, proto letošní setkání probíhá netradičně. Dnešní doba je pro všechny velice těžká, proto jsme se rozhodli, že setkání zpříjemníme přáním v podobě videa, které kombinuje natočené pozdravy a sestřih vystoupení dětí ze soutěže Mateřinka. Věříme, že se básničky, písničky a další se všem budou líbit a že stejnou radost udělají i dovezené dárky. Za Nadaci SYNER přeji hodně zdraví a pevně věřím, že na další akci se budeme moci vidět již osobně,“ sdělila „na dálku“ představitelka nadace paní Iva Urbanová.

Program, i když byl ochuzen o přímý kontakt s mladými vystupujícími se všem přítomným velmi líbil. Po mnoha měsících šlo o jednu z prvních společenských akcí s kontaktem ven z domova. „Bylo to hezké. Děti jsou šikovné. Už si ale přeji, aby přijely osobně,“ svěřila se Zdeňka Holmajerová, jedna z obyvatelek domova. Všichni z Dubu věří, že podobných akcí bude přibývat, a že se celkově život vrátí do časů před Covidem. Což znamená volné se setkávání s veřejností, koncerty, výlety, zábavy a mnoho dalšího. Prostě normální život.  

Login