Odpoledne pořádané Nadací SYNER se vydařilo

26.05.2018

Liberec – Poslední květnovou sobotu bylo v prostorách společenského domu Koloseum pořádně živo. Na pozvání od Nadace SYNER se sem sjely pěstounské rodiny z celého Libereckého kraje.

Nadace SYNER toto setkání uspořádala již počtrnácté. „Při vzniku, dnes již tradice, jsme chtěli akcí náhradním rodičům vyjádřit poděkování za jejich práci, dětem připravit hezký program, zkrátka všem zpříjemnit společné chvíle,“ uvádí představitelky nadace Eva Syrovátková a Iva Urbanová. V sobotu dorazilo téměř tři sta dětí a dospělých. Moderování se ujala písničkářka Jana Rychterová, která svým vystoupením přítomné doslova zvedla ze židlí.  Na chodbách a v jídelnách společenského domu bylo rušno stále, stroj na cukrovou vatu se nezastavil. „Nejen o občerstvení se nám starají dobrovolníci - zaměstnanci firmy SYNER. Pomáhají také s výzdobou, výdejem dárků a tašek se sladkostmi, které si děti odnášejí,“ vyjmenovává Iva Urbanová. „A ještě také s úklidem po akci,“ doplňuje Eva Syrovátková.

Součástí letošního setkání byly různé soutěže, ve kterých děti vyhrávaly plyšáky a reklamní dárky od hokejových Bílých Tygrů. Eva Syrovátková v závěru odpoledne předala deseti vybraným rodinám poukázky na rodinný nákup. „Moc hezky jste to zase připravily a jsme rádi, že jsme mohli dorazit,“ poděkovala za celou rodinu při přebírání šeku pěstounka paní Pavla z Liberce.“ Máme 4 děti, dvě vlastní a dvě v péči, ale žádný rozdíl mezi nimi neděláme a věřím, že i ony to tak vnímají,“ říká máma Pavla.

Pěstounské rodiny, které vyhrály šek na rodinný nákup při akci pořádané Nadací SYNER

Login