Poděkování nadaci a Bílým tygrům od ješutových

17.05.2019

V návaznosti na vyhlášenou sbírku Nadace SYNER a Bílí Tygři obdrželi děkovný dopis od Ješutových:

Neměli bychom si namlouvat, že musíme dělat velké věci. Stačí malé, ale s velkou láskou.“ (Matka Tereza)

Milá nadace a Bílí Tygři!

Rádi bychom Vám ještě jednou poděkovali – tentokrát trochu víc než v březnu při hokeji a písemně :)

Tento citát Matky Terezy vystihuje přesně to, co je myslím opravdu důležité v životě. Jsou to mnohdy maličkosti, které po nás tady na světě jednou zůstanou a které si lidé budou navždy pamatovat… A Vy neděláte jen maličkosti, ale daří se Vám i ty velké věci a můžete být tak na sebe hrdí…

Je hezké a potěšující vědět, že výsledky Vaší dřiny a úsilí si nenecháváte jen pro sebe, ale dělíte se s ostatními. Vím, že už několik let pomáháte potřebným, navíc se věnujete mládeži – hokejovému dorostu a to nejsou malé věci. Když jsme sledovali Vaše zápasy, vidíme, že hrajete fér a slušně – a to je v dnešní době veliká věc, protože jste pro mnoho dětí a mladých velikými vzory. A tak není důležité, že jste o fous nezískali Masarykův pohár, ale je důležité, jak jste drželi pohromadě, co vše jste do toho dali a i při útocích, že jste si zachovali slušnost a hrdost. Je super, že si nehrajete na to, mít mezi sebou jen nejlepší a zkušené, ale že jste vzali do týmu i mladé a dali jim šanci. Je to velmi povzbudivé a myslím, že tento duch by se měl do sportu zase vracet.

Děkujeme Vám za velkou pomoc, která se díky Vašemu počátečnímu daru rozběhla. Dojímá nás solidarita lidí, kterou jste s paní Syrovátkovou a nadací Syner dali do pohybu. Člověk má mnoho snů a plánů a pak se někdy stane, že se život obrátí vzhůru nohama a mnoho věcí je pak jinak...jako se to stalo nám. O to více si teď ceníme pomoci druhých i když se ji stále učíme přijímat. (Pochopili jsme, že je těžší přijímat, dříve jsme se sami snažili pomáhat druhým.) Vážíme si Vašeho daru, jeho výše byla pro nás velkým překvapením, které jsme vůbec nečekali a vyrazila nám dech a jistě nám to velmi pomůže.

Přejeme Vám mnoho úspěchů a výher, ale také schopnost poučit se z drobných nezdarů. Věříme, že i ty těžší okamžiky v životě mají smysl a hodnotu do budoucna. Máme velkou radost, že jste získali Prezidentský pohár – bylo to pro nás jistým zadostiučiněním za tu Vaši pomoc pro nás – brali jsme to tak, že jste to měli jako odměnu nejen za to jak dobře a s nasazením hrajete, ale i za to, jak pomáháte. Kéž zůstanete dobrým týmem, který je zároveň dobrou a sehranou partou, která si dál váží života a umí pomoci, kde je třeba.

Se srdečnými díky, Honza a Míša, Toník, Josífek a Aninka Ješutovi z Kořenova

Login