Příběh 1: Gymnastka tělem i duší

16.01.2020

logo       Tamara stejně jako její maminka žije gymnastikou. Zatímco těžká nemoc zbavila mámu možnosti trénovat, dcera, mistryně republiky ve své věkové kategorii opustila Moravu, aby mohla trénovat v libereckém GYMLIB. Rodina, kde je maminka v invalidním důchodu a otec platí na dvě děti nevelké alimenty si moc vyskakovat nemůže, přesto to Tamara nevzdává. Na gymnáziu patří mezi dobré studenty, v gymnastice vyniká, je skromná, za mamkou dojíždí vzhledem k velké vzdálenosti i cestovnému  jednou za 14 dnů.  Nicméně  trénování něco stojí. Nadace poskytla Tamaře platbu za gymnastiku do konce školního roku.

A Tamara poděkovala ryze sportovně – zkraje listopadu  zazářila na prestižním klání Gaia IT 2019 v Portugalsku, odkud si přivezla bronzovou medaili ze čtyřboje! Patnáctiletá studentka libereckého gymnázia přitom sahala po zlatu, o které ji nakonec připravila dvě zaváhání na kladině.

A protože jeden sen Tamary byl nový krásný dres na soutěže, mohla si ho gymnastka vyzkoušet už pod vánočním stromečkem jako další dárek od Nadace SYNER.

Login