příběh 5: protivirová pomoc

14.04.2020

logo     LIBEREC/BRNO - Nadace SYNER cíleně rozdala přes 130 000 roušek, které se jí podařilo zajistit. Jednorázové ústenky z netkané textilie získala od svého zřizovatele, firmy SYNER, aby je cíleně darovala těm nejpotřebnějším.

Mezi ně patřila například Krajská nemocnice Liberec, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, Hospic sv. Zdislavy a také liberecký Krajský úřad, který ochranné pomůcky předá svým organizacím, například domovům pro seniory a dětským domovům.

„Nesmírně si vážíme nasazení a práce lidí ve zdravotnictví a sociálních službách. Víme, že roušky jsou stále potřeba, chtěly jsme i tímto krokem vyjádřit uznání jak lidem v první linii, tak klientům i zdravotníkům v sociální péči,“ shodují se představitelky Nadace SYNER Eva Syrovátková a Iva Urbanová.

Nadace se tímto krokem připojila k podpoře iniciativy ChranimTebe.cz a do distribuce roušek zapojila také liberecké Bílé Tygry, kteří pomáhají s rozvozem. A do pomoci se k Nadaci SYNER osobně přidal také trenér hokejistů Patrik Augusta. Nadační dar v podobě roušek a rukavic předal primátorce Statutárního města Brno Markétě Vaňkové k využití pro organizace spadající do gesce města a rovněž pro Hospic Sv. Alžběty. Tento týden nadace další roušky doveze do tanvaldské nemocnice a pro organizace Zlínského kraje.

Login