příběh 8: dětské domovy

07.07.2020

logo   Pravidelná pomoc dětským domovům patří mezi standardy práce nadace. Vychází vždy z dohody mezi ní a vedením domova, z návštěv, které představitelky nadace uskutečňují. Po letitých zkušenostech a poté, kdy nadace řadu těchto subjektů vybavila  jak nábytkem, tak ložním prádlem či pomůckami do kuchyní se nyní soustředí na pomoc jednotlivcům.

V rámci 20 výročí NADACE SYNER  domovy v kraji dostaly nabídku, zda nevytipují ty potřebné děti a mládež, kterým by šlo udělat radost. Mezi prvními se ozvali ze Semil s příběhem malého Dana. Chlapec nastoupil s diagnózou diabetu v kombinací s celiakií. Domov žádal pro chlapce příspěvek na bezlepkovou stravu a pobyt v táboře pro diabetiky 15 000,- korun. Nadace s láskou vyhověla.

Pozadu nezůstal ani domov ve Frýdlantě a žádal o mimořádnou podporu 12leté Adélky, o níž ředitelka domova napsala: “ Máme tu dívku v 6.ročníku základky, prospívá s vyznamenáním. Adélka má mnoho zájmů, ale nejraději tančí, chodí na tréninky street dance, které ji nejen naplňují, ale také strašně baví. Příprava na soutěže ročně vychází na 10 tisíc korun. Adélce nadace stoprocentně vyhověla.

Domov v Jablonném v Podještědí žádal pomoc pro Ondru, který navštěvuje odborné učiliště v Liberci, bydlí na internátě a měsíčně ho ubytování vyjde na 1 300 Kč. Příslib nadace poskytla na celoroční ubytování ve výši 13 000 Kč.

 

Login