Veřejná sbírka pro Ješutovi z Kořenova skončila, před rodinou stojí stále velký kus práce

20.10.2022

LIBEREC – Rovných čtyřicet měsíců trvala veřejná sbírka pro rodinu Ješutových z Kořenova, kde se rodiče potýkali s vleklými a závažnými zdravotními problémy a neměli ani síly, ani finance upravit pro své tři malé děti bydlení. Pro Nadaci SYNER to bylo poprvé, kdy se otevřeně obrátila na širokou veřejnost a společně s hokejovými Bílými Tygry před domácím extraligovým utkáním vyhlásila veřejnou sbírku pro tuto rodinu.

Ve veřejné sbírce v kasičkách a na transparentním účtu se vybralo 555 248,22 korun. Sbírka měla posloužit na rekonstrukci domku v Kořenově. Nadace se snažila s pomocí zaměstnanců a spřízněných společností zajistit projektanty, stavební firmu, a hlavně společně s Bílými Tygry věnovala nemalé úsilí tomu, aby sbírka „stále žila“. 

Pro zdravotní problémy, ale také pro značnou nerozhodnost Ješutových, nadace musela u KÚ Libereckého kraje dvakrát žádat o prodloužení sbírky, v průběhu času projektu dokonce odmítla spolupráci projektantka, nicméně se podařilo najít plnohodnotnou náhradu. Největší problémy nastaly při hledání stavebních firem a proto se rodina rozhodla, že celou rekonstrukci zrealizuje svépomocí a s kamarády a hlavně v tempu, které jí vyhovuje.

Za získané peníze si rodina opravila střechu, odizolovala spodní místnosti a také dům částečně přistavila. Nicméně je před ní stále velký kus práce a nadace věří, že se Ješutovým podaří domek zrekonstruovat tak, jak si představují. Nadace SYNER všem dárcům ještě jednou děkuje.

Login