Terapie Pepíka přinesla pozitiva

11.11.2019

LIBEREC - Dobrý den, ráda bych poslala nadaci poděkování za příspěvek na terapii pro našeho Pepíka.

To, co jsme díky Vám zažili, se nedá snad ani napsat pár slovy.

Pepíno díky Vám absolvoval terapii v Saremě. Byli jsme plni očekávání, tak jako už mnohokrát. Chodili jsme za ta léta cvičit k několika fyzioterapeutům, byli jsme v lázních, jezdíme na hipoterapii, Sarema ale naprosto předčila veškerá očekávání.

Pepi doposud cvičení proplakal, nespolupracoval, jenom koně doslova miluje. 

V Saremě fyzioterapeutka Iva k Pepikovi přistupovala velmi laskavě a během dvou dnů získala jeho plnou důvěru, což znamenalo že Pepi makal a dokonce ho to bavilo.

Zesílil. Začal používat nohy, dříve je neustále krčil. Naučil se kleknout si. Přestal se bát odrážedla, ačkoliv sám jet neumí, udrží balanc a opírá se o nohy. Poprvé v životě skákal (v tom jejich systému) a zažil chůzi. Má svaly na nohou. Začal víc mluvit, opakuje, tvoří věty.

Je hodně dobře naladěný, má radost sám ze sebe.

Tohle rozhodně není málo, ani 6 týdnů v lázních nebylo tak intenzivní.

Pro mě byla radost sledovat Pepího proměnu, vidět, jak se nebojí, jak ho baví pohyb. Navíc jsem se dozvěděla tolik nových věcí  ohledně vývoje, o souvislostech mezi jemnou a hrubou motorikou, vývojem řeči, příjmu potravy a používání nohou. Přestože už 4 roky žijeme mezi fyzioterapeuty a lékaři, bylo toho mnoho nového.

Bez příspěvku od Nadace SYNER bychom si to nemohli finančně dovolit a já cítím nesmírný vděk.

Takže ještě jednou Vám za celou rodinu moc děkujeme, vážíme si Vaší pomocí.

S pozdravem, Mgr. Lucie Krucká, Liberec

Login