A-STYL Dragons na cheerleadingu v USA - Týdeník Liberecko 

22.05.2018

Až do finále se probojovaly liberecké cheerky na mistrovství světa v USA.

Liberec – Cheerleaders z A-STYL Dragons mají za sebou mistrovství světa v americkém Orlandu a rozhodně se v silné konkurenci neztratily. Jedenáctka libereckých juniorek se senzačně probojovala v taneční kategorii Open Pom do finále, kde obsadila úctyhodné 24. místo.

USA – KOLÉBKA CHEERLEDINGU

„USA je kolébkou cheerleadingu a světový šampionát, který se letos uskutečnil na Floridě, byl pro nás splněným snem. Poměřily jsme síly s nejlepšími týmy světa, získaly cenné zkušenosti,“ říká Lucie Jakubcová, vedoucí trenérka A-STYL Centra, která s dívkami cestu do Ameriky absolvovala. Juniorky z A-STYL Dragons se po několikadenním klání probojovaly až do finále, kde skončily na 24. místě z 31 soutěžních družstev. Vyhrály USA, druhé a třetí místo připadlo Japonsku. „Prozatím nikdo naši zemi v taneční kategorii Open Pom nereprezentoval, my jsme byly vůbec první. Z evropských zemí jsme dosáhly na 7. místo, porazily jsme například Německo, Polsko, Holandsko nebo Itálii,“ dodává trenérka.

DOMÁCÍ STRAVA BYLA ZÁKLAD

Bezproblémovému průběhu mistrovství přispěla především pečlivá příprava ze strany trenérů. „Skvěle se osvědčila forma ubytování v pronajatém domě, který nabízel nejen skvělé zázemí, ale i komfort. Mohly jsme zde trénovat a také se věnovat teambuildingovým aktivitám. Děvčata zde jedla domácí, vyváženou a hlavně zdravou stravu,“ poznamenává Lucie Jakubcová, která zároveň chválí i organizátory samotného šampionátu, kteří podle jejích slov splnili své povinnosti na jedničku. Česká výprava se kromě haly, kde se celá soutěž odehrávala, podívala i do dvou Disney parků a také na známou surfařskou pláž Cocoa beach.

MOTIVACE, CENNÉ ZKUŠENOSTI I INSPIRACE

Celý týden byl pro A-STYL zúročením dlouholeté a soustavné práce, která dovedla jeho svěřence až na samotný vrchol. „Všichni členové výpravy si přivezli obrovské množství zkušeností, motivace a inspirace, které budeme dál úročit v naší práci. Uděláme vše pro to, aby nejen cheerleaders, ale i ostatní sekce A-STYLU mohly v budoucnu vycestovat a podívat se na místa, jež znají jen z videí. Chtěla bych proto touto cestou poděkovat všem rodinným příslušníkům za jejich soustavnou podporu a hlavně partnerům – Městu Liberec, Nadaci Syner, Severočeské vodárenské společnosti a P. J. ART Production, kteří nám svými finančními dary umožnili za oceán vycestovat,“ doplňuje trenérka.

A co čeká A-STYL Dragons v dohledné době? „Ti, kteří by chtěli vidět A-STYL Dragons v akci, mohou dorazit 17. června na A-STYL Show do Home Credit Arény, kde se dívky představí,“ říká na závěr Jakubcová.

Login