genus.cz: Nadace Syner poskytla potřebným za dvacet let své existence 65 milionů. Loni to bylo 1 168 196 korun

11.01.2021
Přesně 1 168 196 korun vyplatila Nadace SYNER za uplynulý rok žadatelům, aby splnila jejich potřebu na rehabilitační pomůcky, ozdravné pobyty, sluchadla a další nezbytnosti, které mohou sociálně slabým, handicapovaným mladým i starším usnadnit život.
Zleva ředitelka hospice Taťána Janoušková a představitelka Nadace Syner Eva Syrovátková.
Stranou nezůstaly ani dětské domovy, sociální ústavy, zdravotnictví. Nadace byla vloni mezi prvními subjekty, které navíc poskytly roušky, rukavice a dezinfekční prostředky, v hodnotě přes 2,8 milionu korun, na podzim to zase byly vitamíny pro seniory či vybavení pro sociální ústavy.
Nadace si vloni připomněla 20 let od svého oficiálního založení, za jehož působení vyplatila potřebným především v Libereckém kraji k 65 000 000 korun včetně další materiální pomoci. Za pomoc, kterou nadace bez velké pompéznosti vykonává, má na svém kontě několik ocenění krajské a republikové úrovně. Poslední v řadě poděkování bylo od ministra zdravotnictví ČR za pomoc při jarní covidové epidemii. Od samého začátku působení nadace jsou v jejím čele Eva Syrovátková a Iva Urbanová.
Login