genus.cz: Nadace SYNER se i při výročích dívá do budoucna. Za 20 let činnosti rozdala napřímo přes 60 milionů  korun

22.06.2020

Dvacet. Tolik let slaví Nadace SYNER v roce 2020. I když se svou prací začaly Eva Syrovátková a Iva Urbanová už před oficiálním založením, kdy se podílely na charitativních projektech společnosti SYNER, největšího donátora nadace do dnešních dnů.

„My jsme si nikdy žádné kulatiny nepřipouštěly. Neslavily je. Máme radost, když můžeme pomoci a je jedno, v jakém roce to je,“ říkají představitelky nadace Eva Syrovátková a Iva Urbanová. Ostatně, když měla nadace desáté narozeniny, postihly sever republiky zničující povodně a tak nadace jezdila od domu k domu a poskytovala první finance těm nejpotřebnějším.

A letos – namísto oslav se jezdilo s rouškami a hygienickými potřebami v důsledku COVID-19. Nadace SYNER zajistila v prvních týdnech koronavirové krize dodávky ochranných pomůcek a prostředků potřebným organizacím. Do nemocnic, hospiců, domovů pro seniory a vybraným městským a krajským úřadům věnovala přes 150 tisíc roušek. Přestože pomoc směřovala především do Libereckého regionu, nezůstala bez povšimnutí ani na republikové úrovni. Sdružení Czech Top 100 pro letošek připravilo zvláštní cenu pro organizace a jedince, kteří se zapojili do boje s C-19 a na slavnostním večeru na Slovanském ostrově jim předseda sdružení Jan Struž poděkoval a předával ocenění „Hrdina boje s koronavirem“. Tuto cenu z rukou epidemiologa Romana Prymuly spolu s děkovným dopisem od prezidenta ČR Miloše Zemana převzala členka správní rady Nadace SYNER paní Eva Syrovátková.

Nadace za roky své činnosti rozdala napřímo přes 60 000 000 korun, další činnost je například obsažena ve vyhlášených veřejných sbírkách pro rodiny z regionu. Přes působení Nadace SYNER při výjimečných událostech, je směřována práce nadace na pomoc dětem, seniorům a handicapovaným.

Login