kraj-lbc.cz: Na slavnostní večeři pozvali senioři do domova v Českém Dubu své blízké

27.12.2019
V prosinci mají v Domově důchodců Český Dub vždy bohatý program. Jeho vyvrcholením je slavnostní večeře, na kterou přijíždějí desítky návštěvníků.
V pátek 20. prosince se v domově konala tradiční slavnostní večeře. Ta je jakýmsi Štědrým večerem nanečisto. Koná se vždy v nejbližší možný den před 24. prosincem. Obyvatelé domova zvou na večeři své blízké, příbuzné a přátelé. I letos v domově přivítali více než sto návštěvníků
„Pro kolegyně a kolegy je to zatěžkávací zkouška, je nutné nejen navařit přes sto jídel navíc, ale i připravit sváteční tabule pro všechny naše hosty. Klobouk dolů před tím, jak skvěle to zvládají,“ uvedl Radim Pochop, ředitel domova. Jak podotkl, počty návštěvníků je už dokonce nutné regulovat. „Zájem byl tak velký, že jsme již nebyli sto ho zvládat. Ač neradi, museli jsme stanovit, že každý obyvatel si může pozvat k večeři maximálně tři osoby. Jinak se samozřejmě návštěvy neomezují,“ upřesnil ředitel domova.
Prosincový program byl ale mnohem pestřejší. Parta muzikantů, hrajících pod názvem Všudedoma ve čtvrtek 12. prosince odpoledne zahrála obyvatelům domova. Songy od Michala Tučného, Waldemara Matušky, Suchého a Šlitra přinášejí skvělou náladu vždy, a zřejmě úplně každému. Na 17. prosince byl stanoven datum konání poslední letošní ekumenické bohoslužby v našem domově. Měla vánoční ráz, podobu příjemného posezení a rozjímání.
Ozvláštněním byla i ta skutečnost, že na bohoslužbu bylo připraveno malé občerstvení. Ve středu 18. prosince a ve čtvrtek 19. prosince ovládlo domov mládí. Ve středu přijely se svým vánočním programem děti ze souboru Korálek, o den později nás pak navštívily děti z místní mateřské školy. Shodně a logicky byl jejich program sestaven z koled a scének, jejichž tématem byly Vánoce. „Vystoupení Korálku je tradicí, organizujeme ho ve spolupráci s Nadací Syner. Díky této nadaci máme prostředky na nákup dárků pro naše obyvatele,“ doplnil Pochop.
Domov důchodců Český Dub je příspěvkovou organizací Libereckého kraje. Aktuálně v něm žije sto obyvatel z celého regionu.
Login