liberecka.drbna.cz: Veřejná sbírka pomohla rodině Ješutových z Kořenova. Nyní rekonstruují domek

23.10.2022
Po čtyřiceti měsících skončila veřejná sbírka pro pětičlennou rodinu Ješutových z Kořenova. Rodiče totiž postihly vleklé a závažné zdravotní problémy a nebyli tak schopni zajistit vyhovující bydlení pro své tři malé děti. Nadace Syner společně s Bílými Tygry Liberec vyhlásila veřejnou sbírku před domácím extraligovým utkáním.
Cílem sbírky bylo vybrat finance, díky kterým bude moci rodina domek v Kořenově zrekonstruovat. Nadace Syner se s Bílými Tygry po celu dobu snažila, aby sbírka „stále žila“. Dalším úkolem bylo zajistit projektanty i stavební firmu. Sbírka již skončila a vybralo se celkem 555 248 korun.
„Pro zdravotní problémy, ale také pro značnou nerozhodnost Ješutových, nadace musela u KÚ Libereckého kraje dvakrát žádat o prodloužení sbírky, v průběhu času projektu dokonce odmítla spolupráci projektanta, nicméně se podařilo najít plnohodnotnou náhradu,“ uvedl v tiskové zprávě Ondřej Paclt, mluvčí Syner Group.
Hledání stavebních firem se ukázalo jako problematické, Ješutovi se proto rozhodli, že domek opraví svépomocí společně s přáteli a především v tempu, které jim bude vyhovovat.
Díky penězům ze sbírky už opravili střechu, odizolovali spodní místnosti a částečně přistavili dům. „Nicméně je před nimi stále velký kus práce a nadace věří, že se Ješutovým podaří domek zrekonstruovat tak, jak si představují. Nadace SYNER všem dárcům ještě jednou děkuje,“ dodal na závěr Paclt.
Login