Nadace SYNER obdarovala pěstounské rodiny - zpravy24.cz

02.02.2019
Nadace SYNER obdarovala pěstounské rodiny
Nejen zábavný program, výborné občerstvení, uvolněnou atmosféru, dárkové tašky pro děti, ale také hodnotné ceny pro rodiny připravila Nadace SYNER na tradiční setkání pěstounů Libereckého kraje. Letos se uskutečnil patnáctý ročník.
Součástí sobotního odpoledne byla loutková pohádka ze Sváťova divadla, o zábavu a soutěže se postarala písničkářka a moderátorka dětského rádia Jana Rychterová. „Když jsme formát akce před mnoha lety vymýšlely, chtěly jsme jí vyjádřit úctu náhradním rodičům, kteří dokáží otevřít svá srdce. Děkujeme všem, jenž se dokáží o své domovy podělit,“ uvedly představitelky nadace Iva Urbanová a Eva Syrovátková. Poděkování také adresovaly patnáctce dobrovolníků – zaměstnancům firmy SYNER, kteří na akci zajišťovali potřebný servis. „Je to něco jiného, než každodenní práce. Tam mám harmonogram a řídím desítky řemeslníků, tady se starám o špinavé nádobí a pomáhám s výdejem dárků. A baví mne to,“ svěřil se stavbyvedoucí Lukáš.
Třešničkou letošního setkání bylo předávání poukázek na nákup, které si odnesla pětadvacítka rodin. „Celé je to hrozně milé. Uděláte nám krásný program, děti se pobaví a i my dospělí si popovídáme. Navíc dostáváme tašky se sladkostmi a navrch poukázku. Všem organizátorům děkuji,“ volala z pódia plná dojetí pěstounka Jana z České Lípy. Pozvání na setkání přijaly také dětské domovy z Dubé-Deštné a Frýdlantu a všichni si akci užili.
Login