Nadace syner spustila vlnu solidarity - metropol

28.02.2019

Do veřejné sbírky na pomoc rodině z Kořenova se již zapojily desítky lidí včetně hokejistů klubu Bílí Tygři Liberec, kteří letos získali Prezidentský pohár pro vítěze základní části extraligy.

Nadace SYNER, která již dvacátým rokem pomáhá handicapovaným občanům a podporuje dětské domovy, pěstounské rodiny či seniory, v březnu otevřela veřejnou sbírku pro rodinu Ješutových z Kořenova na Jablonecku. Manžele s třemi malými ratolestmi postihlo několik ran za sebou. „Chceme dětem zajistit důstojné a funkční bydlení, protože současný zdravotní stav nedovolí rodičům pokračovat v rekonstrukci domečku fyzicky, ani finančně. Za podpory hokejových Bílých Tygrů a naší nadace jsme již rodině předali šek na 200 000 korun,“ uvedla představitelka Nadace SYNER Eva Syrovátková.
Současně proběhla aukce charitativních dresů, jejíž výtěžek ve výši 128 900 korun opět poputuje k Ješutovým. Nadace také zřídila transparentní účet 115-8667150257/0100, kam lidé a firmy mohou příspěvky zasílat. Ke konci března bylo na účtu přes 300 tisíc korun. „Příběh Ješutových je skutečně dojemný a je až neuvěřitelné, jací se z dětí stali bojovníci,“ říká Eva Syrovátková ke zlomovým událostem rodiny, které jsou detailněji popsány na www.nadacesyner.cz. Zde je také možnost příběh sdílet na facebooku, jak to už učinily desítky lidí.
Mezi prvními se ke sbírce přidal Jakub Kraus, Muž roku 2015 a osobní trenér českých celebrit. „Vybrali jste dobře, rád projekt finančně podpořím a o další pomoc požádám na sociálních sítích,“ sdělil Kraus, který naši republiku bude reprezentovat na světové soutěži Mister World 2019.
Sbírka pokračuje i prostřednictvím kasiček umístěných v liberecké Home Credit Areně, od dubna budou moci lidé přispívat také v pražském obchodním Centru Krakov.

Snímek obrazovky (14)

Login