nemlib.cz: Nadace SYNER rozdává tisíce roušek

08.04.2020
Liberec – V těchto dnech Nadace SYNER cíleně distribuuje přes 100 000 roušek, které se jí podařilo zajistit. Jednorázové ústenky z netkané textilie získala nadace od svého zřizovatele, firmy SYNER, aby je cíleně darovala těm nejpotřebnějším.
Mezi příjemce pomoci patří např. Krajská nemocnice Liberec, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, Hospic sv. Zdislavy a také liberecký Krajský úřad, který ochranné pomůcky bude dále distribuovat svým organizacím a to domovům pro seniory a dětským domovům.
„Nesmírně si vážíme nasazení a práce lidí ve zdravotnictví a sociálních službách. Protože víme, že roušky jsou stále potřeba, chtěly jsme i tímto krokem vyjádřit uznání jak lidem v první linii, tak klientům a zdravotníkům v sociální péči,“ shodují se obě představitelky NadaceSYNER Eva Syrovátková a Iva Urbanová.
Nadace se tímto krokem připojila k podpoře iniciativy ChranimTebe.cz a do distribuce roušek zapojila také liberecké Bílé Tygry, kteří pomáhají s rozvozem. Společně již tisíce roušek dovezli do hospice, na Krajský úřad i obou nemocnic. „Jakákoliv podpora, která naše zdravotníky pomůže při jejich těžké práci ochránit před nebezpečím nákazy koronavirem, je pro nás velmi cenná. Děkujeme společnosti Syner a Bílým tygrům za pomoc! „Díky moc!“, uvedl generální ředitel Krajské nemocnice Liberec MUDr. Richard Lukáš, PhD.
„V těchto dnech se prakticky na každém kroku setkáváme se solidaritou a pomocnou rukou od mnoha lidí. Již jsme děkovali našim zdravotníků, dobrovolníkům i dárcům. A Nadace SYNER je opět další součást tohoto skvělého týmu, pracují v ní lidé, kteří ukázali, že mají srdce na pravém místě a není jim současná doba lhostejná. Nesmírně si této pomoci, dalších roušek pro naši českolipskou nemocnici, vážíme. Opět pomoc putuje do první linie, kde je v tuto chvíli nejpotřebnější. Děkujeme!,“ shrnul pomoc generální ředitel Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa Ing. Pavel Marek.
Login