V Domově důchodců v Českém Dubu žijí oslavou Velikonoc již týden, přijel i Korálek - kraj-lbc.cz

29.03.2018

Obyvatelé Domova důchodců Český Dub již týden žijí oslavou Velikonoc. V úterý 27. března se sešli ve společenském sále domova, kde se pustili do výroby velikonoční výzdoby, včetně malování kraslic a pletení pomlázek.

Na pomlázky je specialistou Jaroslav Bernardt. „Jen pro děti z místní školy jsem jich letos vyrobil již přes dvacet kousků,“ pochlubil se obyvatel domova, který si i sám shání potřebné proutí. Po zhotovení dekorací a výzdobě společných prostor domova se o den později obyvatelé mohli těšit na tradiční vystoupení dětského souboru Korálek. Akci domov pořádá každoročně s podporou Nadace Syner.

Součástí středečního programu bylo pásmo koled, říkanek a básniček, ve kterých děti vzdaly hold velikonočním tradicím. Každý z obyvatel domova navíc dostal velký dárkový balíček. „Jsme rádi, když můžeme pomoci zpříjemnit svátky zdejším obyvatelům,“ dodala Iva Urbanová z Nadace Syner, která se středečního setkání osobně zúčastnila. Domov důchodců Český Dub je příspěvkovou organizací Libereckého kraje, celkem nabízí ve dvou sociálních službách sto míst.

Login